• 08:00 - 16:00

  • ponedjeljak - petak

Vodič za kupnju nekretnine

 

Odlučili ste kupiti nekretninu ili zamijeniti postojeću novom? Pri kupnji nekretnine većina ljudi ima manjak vremena za prikupljanje informacija, pregled nekretnine i donošenja odluke okupnji, zbog svakodnevnih životnih obveza.


Aedium agencija će vam pomoći da uštedite svoje vrijeme i novac. Naš iskusni tim koji raspolaže obiljem informacija pružit će vam sve potrebne savjete. Pravni poslovi, pregovori, poslovanje s bankama, kreditima i tako u nedogled, a nakon potrošenog vremena i truda briga o potencijalnom propadanju čitavog posla zbog neuredne dokumentacije… 

Vaša pravna sigurnost naš je prioritet, a Vaše zadovoljstvo naša misija!

1. Pripremite financije

Prije nego što krenete s pretraživanjem ponuda, preporučujemo da definirate svoje financije. U slučaju da vam je potreban kredit provjerite i dogovorite s bankom iznos i osnovne uvjete kreditiranja. Ukoliko imate oročena sredstva na banci raspitajte se o rokovima oročenja. Ovaj korak će vam dati uvid visine budgeta s kojim raspolažete, što će u konačnici utjecati na uvjete pretrage.

 


2. Obratite nam se u svezi potražnje

Prvi korak u pronalaženju nekretnine je pregled web portala ,  a trenutnu ponudu agencije Aedium možete pronaći na sljedećim portalima Drugi korak je registriracija vašeg zahtjeva uAgenciji bilo slanjem upita e-mailom: aedium.croatia@gmail.com, pozivom natelefon +38520 311 344 ili mobitel +38591 311 3442 tako da možete prezentiratisvoje želje i zahtjeve direktno našim agentima, koji će nastojati u što kraćemroku na njih odgovoriti.

3. Organiziranje obilaska nekretnina

Agenti će se potruditi i uštedjeti vaše vrijemete će vas voditi u obilazak nekretnina za koje smatramo da su najbolje za vas. Prilikomobilaska nekretnina možemo vam ponuditi i prijevoz s našim službenimautomobilom. Radno vrijeme prilagodit ćemo i uskladiti s vašim obvezama iposlije radnog vremena ili vikendom, uz prethodni dogovor s vlasnicimanekretnina. Naš ured otvoren je od ponedjeljka do petka od 08:00 do 16:00 h. Subotomi nedjeljom ne radimo, ali naše telefonske linije su na raspolaganju svaki dan. 

4. Ponuda

Kada pronađete nekretninu koja vam odgovara, u skladu s vašim financijama,uputite pisanu ponudu vašem agentu, koji će potom obavijestiti vlasnika i ispregovarati za vas najbolju moguću cijenu. Osim cijene potrebno je dogovoriti i sve ostale uvjete koji su uobičajeni poput roka isplate, roka iseljenja, preuzimanje/odlaganje postojećeg namještaja, evidencija režija i sl. Pregovori ne predstavljaju zakonsku obvezu sve dok nije potpisan kupoprodajni ugovor /predugovor.
Kada prodavatelj prihvati ponudu agent će organizirati sastanak između vas kao kupca i vlasnika kao prodavatelja kako bi definirali detalje koji su nužni za sastavljanje Ugovora i uspješnog realiziranja posla.

5. Sklapanje Ugovora i uknjižba

Nakon definiranih detalja za izradu kupoprodajnog ugovora prosljeđujemo informacije pravnoj službi koja će prekontrolirati dokumentaciju i izraditi pravni akt . Ukoliko se zaključuje Predugovor ( kupac najčešće odlazi u banku i dogovora kreditiranje, koje nakon procjene nekretnine od strane ovlaštenog procjenitelja banke kreditora  traje u vremenskom razdoblju od 45 do 60 dana koje je potrebno za obradu kreditnog zahtjeva i isplatu sredstava direktno na račun prodavatelja. Nakon ispunjenja preduvjeta koji su navedeni u Predugovoru, izrađuje se glavni Ugovor.

Kada je banka odobrila kreditiranje, odvjetnik sastavlja Ugovor o kupnji nekretnine na temelju Predugovora. Ugovorne strane ovjeravaju svoje potpise na kupoprodajnom ugovoru kod javnog bilježnika (trošak uključen u agencijsku proviziju). Nakon isplate  kupoprodajne cijene u cijelosti, te potvrde o primitku kupoprodajne cijene od strane Prodavatelja, sastavlja se prijedlog za uknjižbu vlasništva i podnosimo ga Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda (trošak uključen u agencijsku proviziju). Primopredaja nekretnine vrši se nakon potvrde primitka kupoprodajne cijene od strane Prodavatelja (osim ako ugovorom nije drukčije ugovoreno) uz primopredajni zapisnik u koji se unosi popis i stanje svih režija (voda, struja, komunalne naknade, čistoća, telefonski priključci i sl…)

 

Kada se provede uknjižba kontaktirati ćemo vas i predati vam Vaš vlasnički list.

Poreznu prijavu vrši javni bilježnik po službenoj dužnosti, predaje kopiju kupoprodajnog ugovora Poreznoj upravi. Porez se plaća u roku od 15 dana od primitka rješenja. Porez na promet nekretnina u Hrvatskoj iznosi 4 posto.


Čestitamo, kupili ste nekretninu! Potražujemo nekretnine za prodaju

Na području grada i šire okolice

Kontaktirajte nas